Duben ve družině

Tak kde začít… 22. duben je Dnem Země. Proto postupně všechny družiny navštívily Zemědělské muzeum s projektem „Příběh obalu“.

 

 

Teď už víme, které obaly jsou ekologičtější než jiné, jak správně třídit odpad a jak sami můžeme aktivně přispívat k ochraně životního prostředí. Moc se nám líbilo celé muzeum a přinesli jsme si mnoho nových poznatků.

Dále v dubnu někteří z nás byli na „Neviditelné výstavě“, kde si zkusili, jaký je to pocit být v absolutní tmě. Jiní byli v divadle na představení Emma a trollí sen. Příběh o tom, jak si najít kamaráda, když se cítíme sami. Bývalá žačka naší školy přišla dětem zahrát na příčnou flétnu. Děti poznávaly známé melodie z pohádek a viděly a slyšely rozdíly mezi zobcovou a příčnou flétnou. Pexesiáda s kartami plnými dopravních značek zaujala kluky i holky. Co víme o přírodě jsme si vyzkoušeli v lesním kvízu opět v našem oblíbeném lesíku.

Duben jsme zakončili velkou Čarodějnickou zábavou na školním hřišti. Slalom na koštěti, přenášení otráveného jablka, hod havětí a další čarodějnické úkoly splnili všichni přítomní a zasloužili si tak sladkou odměnu.

Vychovatelky ŠD

 

 

 

Comments are closed.

Základní škola Mazurská, Praha 8, Svídnická 1a

Svídnická 599/1a
181 00, Praha 8 – Troja
ID datové schránky: e2mxdbs

IČO 60433329, DIČ CZ60433329

Sekretariát: 601 566 747